STIHL România a trimis la topit, în trei ani, 15.000 utilaje uzate, cu ajutorul unei companii de reciclare, se arată într-un comunicat de presă.
Operaţiunea s-a desfăşurat prin intermediul programului "Rabla" pentru motounelte, similar cu cel de reînnoire a parcului auto, cu susţinere 100% privată.
Ioan Mezei, director general STIHL România, a declarat: "Am luat decizia de a implementa un astfel de proiect în 2009, ca urmare a situaţiilor din ce în ce mai dese cu care se confruntau service-urile distribuitorilor STIHL, unde erau aduse la reparat utilaje în stare foarte proastă. În multe cazuri mecanicii distribuitorilor nici nu mai aveau ce să le facă. Multe dintre acestea erau chiar produse contrafăcute. Dată fiind această situaţie, ne-am dat seama că putem veni în sprijinul utilizatorilor care au astfel de probleme, oferindu-le o soluţie concretă. Dacă cineva intră într-un service STIHL cu o astfel de unealtă, nu-l putem lăsa să plece fără a-i oferi o soluţie la problema cu care se confruntă. Pe scurt, acest program a venit ca o rezolvare pentru utilizatorii care aveau unelte compromise în totalitate, dar şi ca direcţie de combatere a flagelului produselor contrafăcute".
De la începutul anului prin acest program au fost înlocuite 2200 de utilaje vechi, cu aparate noi dotate cu motoare de ultimă generaţie, cu consum mic şi nivel de poluare redus cu 40% faţă de modelele vechi.
În prezent compania STIHL funcţionează la nivel naţional, fiind reprezentată de o reţea de 220 de dealeri.
În prezent, STIHL România importă motounelte sub brandurile STIHL şi VIKING